Geld verdienen

Begrippen en termen


Referrals (ook wel: refs): Dit zijn leden die u, als lid, aanwerft. U kan bijvoorbeeld aan een vriend of familielid vragen om zich aan te melden. Deze persoon wordt dan beschouwd als een referral. Letterlijk betekent dit woord ‘verwijzing’. U verwijst immers deze persoon naar het spaarprogramma. Het spaarprogramma betaalt u hiervoor vaak extra. Dit gebeurt echter alleen wanneer deze referral actief is. Ieder spaarprogramma gebruikt een andere uitbetaling waardoor u dus een verschillend bedrag kunt krijgen. Bij sommige spaarprogramma’s is er de optie aanwezig om ook referrals te kopen. Dit is echter gokken, aangezien u nooit zeker weet of een referral wel actief is en u er dus aan verdient. Een verzamelnaam voor alle referrals die u aangeworven heeft, wordt ook wel ‘downline’ genoemd.

Offers en leads: Vaak gebruiken spaarprogramma’s speciale aanbiedingen om het voor hun leden interessanter te maken. U kunt bijvoorbeeld een product kopen op een website, waardoor een bepaald aantal punten verdient. Leads is de verzamelnaam voor het inschrijven op een website of invullen van een enquête.

Upgrades: Upgrades houdt alles in wat te maken heeft met het betalen voor extra’s. Spaarprogramma’s hebben verschillende mogelijkheden. U kan bijvoorbeeld uw lidmaatschap ‘upgraden’ tot een zogenaamd ‘Premium Memberschip’. Dit is echter niet gratis. U moet dan bijvoorbeeld 5 euro per maand betalen. In ruil hiervoor kan u gebruik maken van extra opties. Hierdoor kan u meer klikken (er zijn dan meer advertenties of e-mails beschikbaar), meer statistieken over uw referrals bekijken (welke het meeste opbrengen enzovoort) en ook contact leggen met deze referrals (die u bijvoorbeeld aangekocht heeft). Er zijn hierbij verschillende opties mogelijk. Indien u echter in slechts één optie geïnteresseerd bent, kan u deze apart kopen.

Auto-surf of auto-click: Dit zijn programma’s die in staat zijn om automatisch te klikken of te surfen. Een ‘gewone’ gebruiker moet steeds een bepaald aantal seconden wachten vooraleer hij verder kan gaan met klikken. Deze programma’s doen dit automatisch. De meeste staan echter op een soort zwarte lijst waardoor de site meteen merkt dat er een programma actief is. De meeste spaarprogramma’s weigeren om bezoekers uit te betalen die gebruik maken van deze programma’s.

Online betalen: Spaarprogramma’s maken voor het uitbetalen van hun leden gebruik van een aantal verschillende sites die het mogelijk maken om digitaal geld te versturen. Enkele bekende voorbeelden hierbij zijn Paypal, Moneybookers en E-gold. U kan daar een online rekening openen waarbij u het geld dat u ontvangt kan overschrijven op uw bankrekening.

Afkortingen: Vooral in de overzichtstabel wordt er gebruik gemaakt van afkortingen. PTS: Paid To Surf (betaald worden om te surfen) PTR: Paid To Read (betaald worden om te lezen) PTC: Paid To Click (betaald worden om te klikken) GPT: Get Paid To (betaald worden om te …): Zo werden de eerste spaarprogramma’s genoemd. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor PTS, PTR en PTC en eventuele andere handelingen waarbij u betaald wordt.