Geld verdienen

Geld lenen


Als mensen een grote aankoop willen financieren en dit geld niet hebben gaan ze vaak geld lenen. Als u op zoek bent naar een lening zijn er verschillende punten waar u goed op moet letten om uw lening niet slechter uit te laten pakken dan u vantevoren heeft berekend. In dit artikel hebben wij een aantal tips geplaatst.

BKR leningen
Als u een BKR notering heeft raden wij u aan niet nog een lening af te sluiten. Een BKR registratie is een registratie die wordt gemaakt als u een lening niet heeft afbetaald of er andere problemen zijn opgetreden waar andere banken/kredietverstrekkers voor gewaarschuwd moeten worden. Heeft u een BKR notering? Dan is de kans dat u een lening kunt krijgen klein. Vermijdt een BKR notering door altijd op tijd te betalen en het contract na te leven.

Variabele rente
U kent ze vast wel, die mooie reclames op TV over super lage rentes bij een doorlopend krediet bijvoorbeeld. Vaak zitten hier voorwaarden aan die maar kort in de onderkant van de reclame verschijnen. De rente's bij deze "goedkope lening bedrijven" zijn variabel en kunnen daarmee honderden euro's duurder uitvallen dan u had gepland. Dus mocht u een redelijk bedrag willen lenen (5000+) dan raden wij u aan een persoonlijk krediet af te sluiten waarmee u een vaste looptijd en rente heeft zodat u weet waar u aan toe bent!

Verantwoord een lening afsluiten
U mag alleen lenen als het verantwoord voor u is. Is de aankoop waarvoor u geld wilt gaan lenen wel echt belangrijk? Bepaal goed dat geld lenen geld kost en dat u over een bedrag van 25.000 euro minstens 5000 euro rente betaald. Geld lenen heeft daarnaast ook andere risico's voor als u bijvoorbeeld gaat scheiden, de schuld blijft dan liggen. In principe is het lenen van geld niet goed en zou u het alleen moeten doen als er echt geen andere uitweg is.

Waar een lening afsluiten?
Als u een lening wilt gaan afsluiten is het belangrijk bij wie u dit doet. Als eerste raden wij u sterk aan alleen bij nationale bedrijven te gaan lenen, oftewel bedrijven die in Nederland gevestigt zijn. Via internet kunt u van bijna alle aanbieders de prospectussen opvragen waarmee u de rente percentages kan zien. Wij raden u aan bij zoveel mogelijk bedrijven een vrijblijvende offerte aan te vragen waardoor u alle cijfers op een rij heeft en de goedkoopste kunt kiezen! Voor een overzicht van aanbieders kunt u een geld lenen adviessite raadplegen.